zaterdag 27 oktober 2012

Eerste dagen in Ubud

Hier weer wat nieuws vanuit Bali. Het is ondertussen al onze 4e dag in Ubud. Het begint op te korten.

Donderdagmorgen ging het al een stuk beter met mijn maag, dus trokken we op pad in Ubud. Rond de middag bezochten we het Ubud Palace en aten we bij Ibu Oka. Dat is een restaurant dat gespecialiseerd is in speenvarken en enorm populair is, zowel bij de lokale bevolking als bij toeristen. Het was spicy, maar oh zo lekker.
Lunch bij Ibu Oka


Wij gingen alle 2 voor de 'Spesial'.




Kort na de middag namen we een taxi naar de Goa Gajah olifantentempel in Ubud en de Tirta Empul tempel in Tampaksiring. Vooral die laatste was erg mooi, door de heilige waterbron en de lokale bevolking die erin kwam baden. Tussendoor nog een stop bij een koffieplantage. Dat hadden we eerder al eens gedaan, maar we passeerden er deze keer weer en onze chauffeur stelde het voor (er hangt een commissie aan vast voor hem). 's Avonds aten we lekkere pizza bij Pizza Bagus in Ubud. Het eten hier in Ubud staat ons echt aan.
Bij de Goa Gajah tempel in Ubud


Bij de Tirta Empul tempel




Gisteren, vrijdag, was gelijkaardig. We gingen rond de middag door Monkey Forest en over de markt, aten wat en namen toen een taxi naar wat lokale rijstvelden, de Royal Temple in Mengwi (viel tegen) en de Tanah Lot tempel. Tanah Lot was de moeite bij zonsondergang, maar het was er ook erg druk. Om de dag af te sluiten gingen we eten bij Bebek Bengil, of Dirty Duck. Heerlijke gefrituurde, krokante eend, één van de lekkerste maaltijden deze reis.
Bezoek aan Monkey Forest in Ubud



De Tanah Lot tempel




Crispy Duck bij Bebek Bengil, heerlijk!



Vandaag is het zaterdag en deze voormiddag verhuisden we naar een nieuw hotel in Ubud: van het Saren Indah hotel naar het Bisma Sari Resort. Het was van te moeten, want het Saren Indah hotel zat vol. We waren er anders graag gebleven. Het nieuwe hotel is ook mooi, maar iets minder (het is kleiner en nog nieuw). Voor de rest deden we het rustig aan en verkenden we Ubud wat verder. Hoogtepunten waren een heerlijke massage bij SAng Spa (nummer 2) en Belgisch eten bij Café Des Artistes. Heerlijke, malse biefstuk met friet/puree. Ubud is op culinair gebied ongetwijfeld het hoogtepunt van onze reis.
Nagenieten na een massage bij Sang Spa.
Belgisch bier in Bali (bij Café Des Artistes)

Biefstuk friet met peperroomsaus


Morgen moeten we er vroeg uit (7u30), want dan gaan we naar een kookles. Iets waar Jennifer erg naar uitkijkt.

Dat was het voor deze blogpost. Tot binnenkort!

1 opmerking:

  1. Hallo daar,
    Eindelijk heb ik het is op mijn gemak allemaal kunnen lezen.(druk gehad, eerste examen goed achter de rug )
    Een hele belevenis.
    De foto's zien we wel achteraf ;)
    Hier gaat alles zen gangetje, Weeral een jaartje ouder ( en wijzer hihi )

    Amuseer & geniet nog heel erg.

    Lieve groeten xx
    En van de rest !!

    BeantwoordenVerwijderen